Foto: LETA
Vidzemes partijas (VP) valdes sēdē trešdien izveidota sarunu grupu, kas pilnvarota vadīt sarunas ar lielajām partijām par VP deleģēto kandidātu iespējamo līdzdalību Saeimas ārkārtas vēlēšanās, informēja viens no partijas dibināšanas iniciatoriem, Saeimas eksdeputāts, bijušais tautpartijietis Vents Armands Krauklis.

Sarunu grupā ir iekļauts partijas priekšsēdētājs, Rūjienas mērs Guntis Gladkins, priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis un VP valdes loceklis Vladimirs Samohins.

Minētās personas ir pilnvarotas sākt sarunas par sadarbību ar Zatlera reformu partiju, apvienību "Vienotība" un Zaļo zemnieku savienību.

VP valdes sēdē šodien arī formulēti 11 punkti, kas partijai būs īpaši svarīgi sadarbības līguma noslēgšanā. Publiskot šos punktus paredzēts jau tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka Vidzemes partija tika nodibināta 23.jūlijā. Partijas dibināšanu bija apliecinājuši 243 Latvijas pilsoņi, taču Krauklis prognozēja, ka biedru skaits drīzumā pārsniegs 250, jo daļa cilvēku uz dibināšanas sapulci bija ieradusies bez pases, un šos dalībniekus notārs nereģistrēja.

Par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Rūjienas mērs Guntis Gladkins, bet Krauklis būs viņa vietnieks. Par Vidzemes partijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts arī Alūksnes uzņēmējs Egīls Josts.

Partijas valdē iekļauti seši pārstāvji no Alūksnes, Pļaviņām, Smiltenes un Aizkraukles - Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins, Pļaviņu ģimnāzijas direktors Vladimirs Samohins, Aizkraukles mērs Leons Līdums, Alūksnes novada domes deputāts Laimonis Sīpols, Smiltenes uzņēmējs Aigars Ozoliņš un Vecpiebalgas uzņēmēja Kristīne Naumova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!