Foto: DELFI

Vidzemes partija nākamajās pašvaldību vēlēšanās startēs 16 pašvaldībās, pastāstīja partijas priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis.

Lai arī partijas konsultācijas ar citām partijām par sadarbību Rīgas domes vēlēšanās ir beigušās neveiksmīgi, partija nav atmetusi ieceri iziet ārpus Vidzemes robežām un nākamgad plāno savus biedrus virzīt cīņā par Saeimas krēsliem.

Vidzemes partija patlaban ir pārstāvēta vairāk nekā 20 pašvaldībās. "Mēs pakāpeniski virzāmies uz to, lai partija aktīvi darbotos lielākajā daļā Vidzemes pašvaldību, lai nosaukums "Vidzemes partija" tiktu piepildīts ar reālu darbu," pastāstīja Krauklis.

Tiesa, ne visās no tām Vidzemes partija startēs nākamajās vēlēšanās. Vēlēšanās Vidzemes partija ar atsevišķu deputātu kandidātu sarakstu startēs 16 pašvaldībās. Tās ir Rūjiena, Burtnieki, Kocēni, Cēsis, Amata, Aloja, Limbaži, Ķekava, Lielvārde, Ķegums, Pļaviņas, Aizkraukle, Ropaži, Valka, Alūksne un Inčukalns. Vecpiebalgā vairāki Vidzemes partijas cilvēki kopā ar citiem partneriem kandidēs vēlēšanu apvienības sarakstā.

Patlaban reģistrētu biedru skaits Vidzemes partijā tuvojas trim simtiem. Veidojot deputātu kandidātu sarakstus, partijā katru dienu nākot klāt jauni biedri. "Bet mūsu mērķis jau nav iesaistīt Vidzemes partijā pēc iespējas lielāku biedru skaitu. Manuprāt, svarīgāk ir, lai tie, kas iestājas partijā, ir domubiedri. Daudzu partiju lielākā problēma ir tāda, ka sapulcējušies dažādi cilvēki ar ļoti dažādiem uzskatiem un tikai ar vienu mērķi - iegūt varu. Tad pavisam drīz rodas problēmas, kuras varam vērot vai katru dienu gandrīz visās partijās, kurās ir milzīgi iekšēji kašķi un šķelšanās, " norāda Krauklis.

Katrā pašvaldībā Vidzemes partijai ir atšķirīga priekšvēlēšanu programma, jo situācija katrā novadā ir atšķirīga. Pamatlietas, tādas kā jaunu darbavietu radīšana, atbalsts kultūrai un izglītībai, kā arī problēmu risināšanas paņēmieni ir līdzīgi. Tāpēc arī šīs Vidzemes partijas priekšvēlēšanu programmas sadaļas visos novados ir līdzīgas. Tomēr pamatā katrs novads veido savu programmu, jo katram no tiem ir savas problēmas, savas stiprās un vājās puses.

"Būtu dīvaini, ja mēs mēģinātu "piegriezt vienādu uzvalku dažādiem augumiem" - iesniegt vienādu priekšvēlēšanu programmu dažādās pašvaldībās," saka Krauklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!