Pirmdien klajā nākusi apgāda "Vieda" grāmata "Par Latvijas dekolonizāciju", kas tapusi pēc rīkotā konkursa darbiem par priekšlikumiem Latvijas dekolonizācijas likumprojektam un kriminālatbildības ieviešanai par atteikšanos no Latvijas dekolonizācijas.
Par to informēja apgāda direktors Aivars Garda, kurš norādīja, ka labākais darbs un līdz ar to arī 300 latu liela prēmija pieder kādam inženierim Zigurdam Strīķim, kurš vispamatīgāk izstrādājis dekolonizācijas likumprojektu un arī papildinājumus krimināllikumā.

Grāmatu tuvākajā laikā iecerēts nosūtīt arī valsts augstākajām amatpersonām - Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem, premjeram Andrim Bērziņam, kā arī ANO dekolonizācijas apakškomisijai. Drīzumā plānots izdot arī grāmatu "Homoseksuālisms - cilvēces kauns un negods", kas tapusi pēc neviennozīmīgi vērtētā "Viedas" konkursa pret homoseksuālismu.

"Viedas" vārds plašāku atpazīstamību guvis pēc jauniešu sacerējumu konkursa, kurā piedāvātie temati nereti vērtēti par rusofobiskiem un šovinistiskiem. Šos apzīmējumus izvēlējās arī Krievijas Ārlietu ministrija, prasot starptautiskajām organizācijām izvērtēt sacerējumu grāmatu un konstatēt, vai tā nav nacionālā naida kurinātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!