Foto: F64
Lai arī Zatlera reformu partijas (ZRP) nominētie ministri ir atklāti kritizējuši valsts, tostarp "Vienotības", deleģētos pārstāvjus brīvostu valdēs, abas partijas apgalvo, ka brīvostu locekļu amatu jautājuma dēļ koalīcijā spriedzes neesot.

Valdība vakar pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (ZRP) ierosinājuma no darba Rīgas brīvostas valdē atbrīvoja Viesturu Silenieku (ZZS), kaut arī jautājums nebija saskaņots koalīcijā. Savukārt ZRP virzītais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts norādīja, ka turpmāk vairs neuzņemsies atbildību par esošā Ekonomikas ministrijas pārstāvja Rīgas brīvostā Olafa Pulka (V) darbību.

Tikmēr premjers Valdis Dombrovskis (V) izteicās, ka Rīgas brīvostas valdē strādājošie partijas "Vienotība" pārstāvji netiks mainīti. Patlaban Finanšu ministriju (FM) brīvostas valdē pārstāv Ēriks Škapars (V), bet Ekonomikas ministriju - Pulks.

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja vietniece Lolita Čigāne apgalvoja, ka šī jautājuma dēļ šobrīd neredzot spriedzi abu politisko spēku attiecībās. Čigāne norādīja, ka šis jautājums ir tikai jāizdiskutē koalīcijā, un, iespējams, tas varētu notikt nākamnedēļ.

"Vienotības" pārstāve izteicās, ka viņai īsti neesot skaidrs Pavļuta vēstījums un ko viņš ar to īsti domājis.

Pulks skaidroja, ka viņam ar ekonomikas ministru bijusi viena tikšanās, kurā runāts par darbu un nākotnes plāniem. Pretēji plašsaziņas līdzekļos izskanējušajai informācijai, ne par ko citu sarunu neesot bijis, apgalvoja "Vienotības" politiķis.

Arī ZRP pārstāve Daiga Holma apgalvoja, ka ZRP patlaban nekādu spriedzi attiecībās ar "Vienotību" nesaskatot - esot tikai jautājumi, par ko koalīcijā jādiskutē.

Jau ziņots, ka "Vienotībai" un ZRP nesakrīt viedokļi ostu pārvaldības jautājumā, jo ZRP iecerējusi būtiskas reformas, bet "Vienotības" pārstāvji izturas piesardzīgāk.

Deleģēt pa vienam pārstāvim darbam brīvostās pēc Ostu likuma var četras ministrijas - Satiksmes ministrija (SM), Ekonomikas ministrija (EM), Finanšu ministrija (FM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Jaunajā Dombrovska valdībā nav mainījusies tikai FM vadība, kuru saglabājusi "Vienotība", SM no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministru pārraudzības nonākusi bezpartejiskā Aivja Roņa pārraudzībā, kurš solījis SM pārstāvjus ostās nemainīt, bet EM un VARAM no attiecīgi "Vienotības" un ZZS pārziņas nonākušas ZRP cilvēku kontrolē, sekojoši veidojas koalīcijā esošo "Vienotības" un ZRP domstarpības par amatiem.

Publiski izskanējis, ka abi ZRP ministri grasās virzīt savus pārstāvjus ostu valdēm, sekojoši "Vienotībai" sava pārstāvniecība būtu jānodrošina caur SM. Kā ZRP kandidāti darbam ostās minēti partijas valdes locekle Sandra Sondore-Kukule, ventspilnieks Aivis Landmanis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!