Foto: F64

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcija trešdien vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai nākamās nedēļas parlamenta sēdē atbalstīs tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) demisiju, savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) plāno balsot pret.

Neuzticības izteikšanu Rasnačam rosina parlamenta opozīcijā esošā partija "Saskaņa", lēmumu pamatojot ar to, ka tika nopludināti no seksuālas vardarbības cietušā bērna personas dati, kas iepriekš izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā.

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājas vietnieks Kārlis Šadurskis žurnālistiem atklāja, ka deputāti trešdien diskutējuši par iespējamo neuzticības izteikšanu Rasnačam, tomēr gala lēmuma neesot.

"Viedokļi izskanēja, bet rezumējošā viedokļa nav. Jautājums ir jāskata arī koalīcijā," viņš sacīja.

Taujāts, vai "Vienotībai" varētu būt brīvais balsojums, politiķis atbildēja, ka to nevar ne izslēgt, ne arī apstiprināt. Reizē viņš norādīja, ka medijos, tostarp ziņu portālos, ir pietiekami daudz informācijas, par ko ministru kritizēt. "Rasnača kungs ir "labi" izpaudies," noteica Šadurskis.

ZZS, visticamāk, neatbalstīs Rasnača demisiju. Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka norādīja, ka frakcijā vēl nav lemts, vai atbalstīt tieslietu ministra demisijas pieprasījumu. Vienlaikus viņš sacīja, ka "lieliski saprot, ka atbalstīt Rasnača demisiju nozīmētu gāzt valdību".

"Neviens, vismaz no Latvijas Zaļās partijas, nav ieinteresēts to darīt," viņš teica.

Arī opozīcijā esošie politiskie spēki partija "No sirds Latvijai" un Latvijas Reģionu apvienība tāpat kā "Vienotība" savu viedokli par neuzticības izteikšanu Rasnačam plāno formulēt un lēmumu par savu balsojumu pieņems nākamajā Saeimas frakcijas sēdē 16.septembrī.

Jau vēstīts, ka "Saskaņa" otrdien parlamentā iesniegusi nepieciešamos desmit deputātu parakstus, prasot tieslietu ministra Rasnača demisiju.

Deputāts Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") paskaidroja, ka Tieslietu ministrija ir atbildīga par sodu piemērošanas politiku, normatīvo aktu izstrādi, kā arī personu datu aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!