Foto: LETA

Saeimas "Vienotības" frakcija varētu atbalstīt Saeimas priekšsēdētājas biedres amatā Inesi Lībiņu-Egneri (Reformu partija, RP), pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

"Es domāju, ka Lībiņas-Egneres kundze ir ļoti pieredzējusi gan juriste, gan arī pašlaik šajos īsajos mēnešos, ko viņa strādā, darbā parāda, ka viņa izprot parlamenta darbu," teica Āboltiņa.

Viņa arī norādīja uz Lībiņas-Egneres pieredzi darbā prezidenta kancelejā, kas bija saistīts arī ar parlamentu.

"Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis atzina, ka arī viņam nekādu iebildumu nebūtu pret Lībiņu-Egneri kā Saeimas spīkeres biedri. "Ļoti talantīga politiķe un droši vien šādu darbu var darīt," sacīja Zaķis.

Saeimas priekšēdētāja gan minēja, ka pašlaik prezidijs vēl nav oficiāli saņēmis iesniegumu no Ingas Bites (RP) par to, ka viņa atstāj amatu prezidijā.

RP preses sekretāre Daiga Holma pavēstīja, ka iesniegums drīzumā tiks iesniegts un Saeima par Lībiņu-Egneri varētu lemt jau ceturtdien.

Jau vēstīts, ka Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite atteikusies no šā amata ģimenes un personīgu iemeslu dēļ. Viņas vietā RP virzīs Inesi Lībiņu-Egneri.

Bite atradīsies pēcdzemdību atvaļinājumā līdz 5.jūlijam, bet pēc tam atgriezīsies Saeimā un strādās kā deputāte partijas frakcijā, komisijās un apakškomisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!