Foto: DELFI
Apvienības "Vienotība" jaunatnes padome aicina Izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku (ZZS) atsaukt izteikumus, kuros viņš jaunatnes nevalstiskās organizācijas salīdzina ar medību klubiem, un atvainoties jaunatnes NVO biedriem par aizskarošo apgalvojumu, portālu "Delfi" informēja "Vienotības" jaunatnes padomes priekšsēdētājs, bijušais Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) jaunatnes nodaļas vadītājs Andris Grafs.

Grafs uzsver, ka šādi izteikumi liecina par ministra nekompetenci un nespēju orientēties esošajā likumdošanā, kā arī atgādina, ka šādi apgalvojumi ir pretrunā ar valdības deklarāciju un rīcības plānu, kas ir Zaļo un Zemnieku savienības atbalstīti dokumenti.

"Jauniešu nevalstiskās organizācijas ir platforma, ar kuras palīdzību jaunieši var tikt sadzirdēti un viņu intereses var tikt virzītas un aizstāvētas valstiskā līmenī, kā arī tas ir brīvā laika pavadīšanas veids, kas ir alternatīva atkarību izraisošu vielu lietošanai un vardarbībai. Biedrības nodrošina jauniešiem neformālās izglītības iespējas un šajā vecumā tik svarīgo komunikāciju ar vienaudžiem un līdzīgi domājošiem cilvēkiem. Tā ir vieta, kur jaunieši aug, mācās un izveidojas par sociāli atbildīgiem sabiedrības locekļiem, tāpēc ir nepieļaujami, ka izglītības un zinātnes ministrs neizprot jauniešu nevalstisko organizāciju nozīmi," uzskata Grafs.

Partijas jauniešu padome ministram ir nosūtījusi oficiālu vēstuli, kurā aicina ministru atsaukt savus izteikumus un atvainoties jaunatnes nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka Broka un jaunatnes nevalstisko organizāciju (NVO) tikšanās laikā, apspriežot iespēju piešķirt valsts budžeta līdzekļus jaunatnes organizācijām, ministrs tās salīdzināja ar medību klubiem, kuru darbība valstij nav finansiāli jāatbalsta.

"Tikpat labi mēs varētu sākt atbalstīt medību klubus vai pensionāru biedrības," norādīja ministrs uz jautājumu, vai nacionāla mēroga jauniešu NVO nebūtu iespējams atbalstīt no valsts budžeta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!