Foto: Publicitātes foto
Pļaviņu novada Vietalvas pagasta Odzienā nule ekspluatācijā pieņemts rekonstruētais Odzienas muižas kvasa brūzis, kurā jau šopavasar SIA "Odzienas muiža" sāks ražot dabīgi raudzētu iesala kvasu, portālu "Delfi" informēja Pļaviņu novada pašvaldības pārstāvis Jānis Peņģerots.

Muižas brūža rekonstrukcijas pasūtītājs ir SIA 'Odzienas muiža" un darbu kopējās izmaksas ir 253 612 eiro. Kvasa brūzis ir otra pilnībā atjaunotā Odzienas muižas kompleksa ēka. Kā pati pirmā 2012. gadā tika atjaunota Odzienas muižas krogus ēka, kurā iekārtots viesu nams. Daļēji atjaunota ir arī vēsturiskā mantu klēts un dārznieka māja.

Kvasa brūža pagrabstāvā un pirmajā stāvā ir izvietotas ražošanas iekārtas, bet otrajā stāvā atrodas degustāciju un administrācijas telpas. Uzstādītās ražošanas iekārtas ir iesala dzirnavas, kvasa vārāmais katls, raudzēšanas un uzglabāšanas tvertnes, filtrs, KEG muciņas, pildīšanas līnija un daudzas citas iekārtas, kas nepieciešamas kvasa ražošanai.

Kvasa brūža izveide tiek līdzfinansēta no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem un tajā tiks ražots tikai dabīgi raudzēts iesala kvass. Plānotais ražošanas apjoms gadā ir līdz pat 100 tonnām. Kvasa ražošanu plānots sākt jau šajā pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!