Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga savas astoņus gadus ilgās prezidentūras laikā centusies saglabāt neitralitāti politiskajos ķīviņos un vienlaikus arī neiespaidoties no dažādu uzskatu un viedokļu paudējiem.
Prezidente ceturtdien preses konferencē žurnālistiem uzsvēra, ka nekas neesot bijusi gatava iesaistīties 'politiskos kautiņos", tāpat Vīķe-Freiberga nekad neesot pieļāvusi, ka kādu grupu vai interešu pārstāvji viņai "ieliek mutē vārdus", lai pēc tam ar prezidenta palīdzību īstenotu savus mērķus.

Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka valsts prezidenta uzdevums ir "ieņemt neitrālu stāju" attiecībā uz pie varas esošajām partijām un nevajāt citas partijas.

"Latvijas prezidents neiesaistās politiskās cīņās," uzsvēra Vīķe-Freiberga, norādot, ka arī lēmumus par nākamo premjeru izvēli viņa vienmēr pieņēmusi, rēķinoties ar politisko situāciju Saeimā.

Jau vēstīts, ka 7.jūlijā beidzas Vīķes-Freibergas pilnvaras. Valsts prezidenta pienākumus turpmākos četrus gadus pildīs Valdis Zatlers, kuru Saeima šajā amatā ievēlēja 31.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!