Viena no iespējām paust savu viedokli par valdošo politisko partiju rīcību sabiedrībai būs gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, sacīja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
"Tuvojas pašvaldību vēlēšanas, un tur figurēs tās pašas partijas, kas patlaban ir valdībā, katrā ziņā, nemaz nerunājot par kaut kādiem citiem reaģēšanas veidiem, te nu gan ļaudīm būs iespējas nopietnus signālus raidīt, kā viņi jūtas par to partiju rīcību, kas patlaban ir valstī pie varas stūres," sacīja eksprezidente.

Vīķe-Freiberga attiecībā uz situāciju tieslietu sistēmā minēja, ka iepriekš sabiedrība bija diezgan "naiva", bet pamazām ir sākusi saprast reālo situāciju.

"Pa tiem gadiem esam nonākuši tik tālu, ka mums ir noķerti ar roku maisā korumpēti tiesneši un nonākuši tiesas priekšā, un tauta tagad beidzot sāk saprast," sacīja bijusī valsts vadītāja, piebilstot, ka jau iepriekš ir norādījusi uz koruptīvām shēmām tiesu sistēmā.

Situāciju tiesu sistēmā, pēc eksprezidentes teiktā, tagad saprot ne tikai tie, kas ir zaudējuši konkrētās prāvās, bet arī visa sabiedrība, saprotot, ka "tur kaut kas tajā mājā varbūt nav ideālā kārtībā, ka tur daudz kas vēl ir darāms, ka mums vēl līdz taisnīgai tiesai ir diezgan tāls ceļš jāstaigā."

"Nav nekāda pamata teikt, ka mums viss ir brīnišķīgā kārtībā, piedodiet, tur zirgam jāsmejas," sacīja bijusī prezidente, atsaucot atmiņā tieslietu ministra interviju, kurā viņš norādījis, ka valstī nav problēmas tiesu sistēmā.

Vīķe-Freiberga gan norādīja, ka progress tiesās ir manāms, bet darāmā tomēr vēl ir ļoti daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!