Foto: LETA
Ja Lietuvas valdība nolems neglābt banku "Snoras", tas varētu atstāt ietekmi arī uz citām Latvijas un Lietuvas attiecībām, kurās ir ļoti daudz problemātisko punktu, pieļāva finanšu ministrs Andris Vilks (V).

"Mēs tomēr ceram uz Lietuvas solidaritāti. Mēs "Parex bankas" gadījumā Lietuvu netraumējām. Tas šoreiz ir arī politisks jautājums. Un tas ir svarīgi. Mēs darījām visu, lai ar savu ietekmi nedevalvētu Lietuvas litu un noturētu Lietuvā stabilitāti. Ja Lietuvas valdība uzskata, ka šo situāciju tā viegli palaidīs, tad ir jāsaprot, ka tas zināmā mērā var ietekmēt arī citas mūsu attiecības, kur ir ļoti daudz problemātisko punktu. Tas ir Lietuvas valdības jautājums. Saistībā ar "Latvijas Krājbanku" tās summas nav tik lielas," sacīja Vilks.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijas valdībai "Parex bankas" gadījumā bija skaidrs, ka bankas glābšana ir tās uzdevums. "Mēs sapratām, ka tas ir mūsu uzdevums, un mums arī šī situācija ir jāstabilizē," piebilda Vilks.

Viņš arī atzina, ka Lietuvas ekonomikai bankas "Snoras" gadījums būs trieciens jebkurā gadījumā. "Pirmkārt, tāpēc, ka viņiem nav tik labas situācijas budžetā. Viņiem ir salīdzinoši lielākas problēmas aizņemties arī ārvalstīs. Viņi to jau dara diezgan izmisīgi un maksā par to arvien vairāk. Viņiem ir jāizvērtē visas iespējas – vai viņi šo banku likvidē, vai tomēr iesaistās "Snoras" bankas glābšanā, bet tad viņiem vajadzēs papildu lielu naudas daudzumu. Taču viņiem vienlaicīgi nākamgad ir jāatmaksā eiroobligācijas lielā apmērā," pastāstīja Vilks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!