Foto: F64
Valsts naudu referenduma par krievu valodu ka otro valsts valodu kampaņai nevajadzētu tērēt, ceturtdien LTV sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

"Nedomāju, ka valsts varēs tērēt naudu šādām lietām. Mani būs grūti pārliecināt, ka referenduma kampaņu jāfinansē no valsts budžeta," uzsvēra Vilks.

Ministrs piebilda, ka, noslēdzoties starptautiskajai aizdevumu programmai, nākamgad situāciju, kurās radīsies nepieciešamība tērēt, būs ļoti daudz, tomēr šīs vajadzības nāksies nopietni kontrolēt.

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un atsevišķi citi valdošās koalīcijas pārstāvji ir pieļāvuši iespēju, ka kampaņa par latviešu valodas saglabāšanu kā vienīgo valsts valodu varētu tikt finansēta no valsts budžeta līdzekļiem, taču pagaidām nav saņemts pieprasītais juristu atzinums par šādas rīcības atbilstību normatīvajiem aktiem.

Saeimas priekšsēdētāja noraidīja šāda soļa iespējamo neētiskumu, atgādinot, ka 2003.gadā notikušā referenduma attiecībā uz iestāšanos Eiropas Savienībā "par" kampaņu arī organizēja valsts, lai gan sabiedrībā bija arī eiroskeptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!