Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienesta komunikācija ar sabiedrību un medijiem tagad ir krietni labāka, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pavēstīja finanšu ministrs Andris Vilks.

"Es domāju, ka darbs uz priekšu iet. Saprotu, ka VID komunikāciju jomā tagad strādā krietni vairāk, un es to arī katru reizi atgādinu. Par šīm jomām interese būs. Tas ir gan ēnu ekonomikas plāns, gan sākumdeklarēšanās. Viņiem salīdzinoši īsā laikā sakrita ļoti daudz darbu, kurus darīt, bet komunikācijā VID īsti nespēja iet līdzi. Tā bija laba skola, viņi to saprot, un domāju, ka arī turpmāk komunikācijā būs daudz efektīvāki. Tas ir skaidrs," teica Vilks.

Viņš uzsvēra, ka VID darbībai ir daudz jomu un pastiprināti tiek vērtēta nodokļu iekasēšana. "Tur ir pozitīvas tendences. Tomēr, ja mēs paskatāmies uz situāciju, kādu mēs gribētu redzēt, vēl ir ko darīt. Taču pieņemtie lēmumi visu virza pareizā virzienā," atzina finanšu ministrs.

Vērtējot sākumdeklarēšanās norisi, Vilks norādīja, ka informēšanas kampaņa ir veikta un pašlaik sākumdeklarācijas tiek iesniegts ļoti daudz. "Informācija pašlaik ir pieejama pietiekami daudz pa dažādiem kanāliem. Iepriekš vairāk varbūt bija baiļu, jo nebija īsti skaidrs, kas jādara. Pašlaik jau ir reģistrēti nedeklarētie ieņēmumi pusmiljona latu apmērā. Tā ir laba lieta. Grūti gan pateikt, vai parādīsies vēl lielākas summas un legalizēsies kādreiz noslēptie miljoni. Ja šī lieta būtu notikusi daudz agrāk, būtu vieglāk, bet kas jādara, tas jādara," piebilda ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!