Foto: F64
Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša izvērtēšanas komisija trīs nedēļas pēc izveidošanas beidzot ir sākusi darbu, šonedēļ sanākot uz pirmo sēdi, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Par komisijas pirmās sēdē notikušo prokuratūra gan neinformēja.

Nedēļu pēc komisijas izveidošanas Kalnmeiers skaidrojis, ka komisiju sasaukt neesot izdevies tās locekļu aizņemtības dēļ. Viņš gan pauda cerību, ka valdības noteiktajā termiņā komisija, kurai jāvērtē Vilnīša atbilstība amatam, savu slēdzienu varēs iesniegt. Viņš gan neizslēdza iespēju, ka var nākties prasīt arī pagarinājumu.

Kalnmeiera vadītās komisijas sastāvā iekļauti arī Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) un valdības deleģētais tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V). Štokenbergs gan saskaņā ar valdības publiskoto informāciju līdz marta nogalei ir atvaļinājumā.

Jau ziņots, ka valdība marta vidū bez debatēm un jautājumiem piekrita Kalnmeiera ierosinājumam izveidot komisiju, kas līdz maija vidum izvērtēs Vilnīša atbilstību amatam.

Ģenerālprokurors vērsies valdībā ar ierosinājumu izveidot komisiju, kura vērtētu Vilnīša atbilstību amatam. Dombrovskis saņēmis ģenerālprokurora parakstītu vēstuli, kurā, izvērtējot KNAB darbinieku premjeram un Ģenerālprokuratūrai iesniegto sūdzību par Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām, prokuratūra ir secinājusi - ir pietiekams pamats vērtēt KNAB priekšnieka atbilstības amatam.

Premjers un Vilnītis ilgstoši nespēj vienoties par biroja reformu, turklāt pret Vilnīša iecerēm iebilda arī viņa vietnieki Juta Strīķe un Alvis Vilks, kuri pauda bažas par biroja nākotni un apšaubīja šefa vēlmi patiešām apkarot korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!