Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis nolēmis disciplināri sodīt savu vietnieci Jutu Strīķi, taču pagaidām neatklāj, kāds sods viņai piemērots.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga portālam "Delfi" norādīja, ka pirmdien Vilnītis ir pieņēmis lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu KNAB priekšnieka vietniecei korupcijas apkarošanas jautājumos. Taču, ņemot vērā, ka pati amatpersona, kurai piemērots disciplinārsods, ar lēmumu vēl nav iepazīstināta, par lēmuma saturu KNAB sīkāku informāciju nesniedz. KNAB pārstāve arī norāda, ka to mēneša laikā likumā noteiktā kārtībā ir iespējams pārsūdzēt tiesā.

Jau vēstīts - Strīķei tiek pārmests, ka viņa bez Vilnīša saskaņojuma ir sniegusi intervijas trim medijiem - portālam ''pietiek.com'', TV3 raidījumam "Nekā personīga" un TV5 raidījumam "Bez cenzūras". Rīkojumā par disciplinārlietas sākšanu esot norādīts, ka Strīķe pārkāpusi biroja iekšējās darba kārtības noteikumus, proti, bez saskaņojuma pausts KNAB oficiālais viedoklis.

Konflikts KNAB, kas ilgst jau vairāk nekā gadu, saasinās aizvien vairāk. Gan Vilnītis, gan viņa vietnieki –Strīķe un Alvis Vilks - nāk klajā ar dažādiem paziņojumiem, dodot mājienus par katras puses iespējamiem pārkāpumiem.

Šobrīd prokuratūras paspārnē ir izveidota darba grupa, kura vērtē Vilnīša atbildību ieņemamajam amatam. Šādu komisiju rosināja veidot ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un valdība ierosinājumu atbalstīja.

Konflikts un spriedze birojā auga pēc biroja operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja Jura Juraša paziņojuma Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē, ka Vilnītis prettiesiski un bez pamata lūdzis noklausīties politiķu sarunas. Jurašs neprecizēja kādus politiķus Vilnītis vēlējies noklausīties un kad tas noticis, un kad par to informēta prokuratūra. Vilnītis teikto noliedz un sauc par apmelojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!