Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis pārsūdzējis prokuratūras lēmumu, ar kuru atteikts sākt kriminālprocesu par neslavas celšanu saistībā ar paziņojumiem, ka viņš prasījis nelikumīgi noklausīties politiķu telefonsarunas.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga teica, ka lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu pārsūdzēts augstākstāvošam prokuroram, jo KNAB priekšnieks uzskata, ka lēmums ir nepamatots.

Ģenerālprokuratūrā aprīļa sākumā nolēma atteikt sākt kriminālprocesu pēc Vilnīša iesnieguma par neslavas celšanu, jo nav bijis iespējams gūt pierādījumus, kas apstiprinātu vai izslēgtu KNAB darbinieku Jura Juraša un Jutas Strīķes Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē paustos apgalvojumus, līdz ar ko izdarītajā nodarījumā nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Turklāt Ģenerālprokuratūra veica pārbaudi saistībā ar masu informācijas līdzekļos publicēto informāciju par iespējamo Vilnīša prettiesisko rīcību valsts institūciju dienestā. Pēc pārbaudes pieņemts lēmums atteikt sākt kriminālprocesu, jo tās dēļ nav bijis iespējams gūt pierādījumus, kas apstiprinātu vai izslēgtu Juraša un Strīķes paustos apgalvojumus.

KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs martā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē apgalvoja, ka KNAB šefs viņam vairākkārt lūdzis prettiesiski noklausīties politiķu telefonsarunas. Dažas sarunas ar Vilnīti par sarunu noklausīšanos esot bijušas KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes klātbūtnē.

Arī Strīķe apstiprināja, ka Vilnītis viņai prasījis noklausīties politiķu telefonsarunas.

Šis fakts bija arī minēts KNAB darbinieku vēstulē prokuratūrai, kurā norādīts uz daudziem faktiem par Vilnīša iespējamām nelikumībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!