Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis sola jau trešdien ierosināt jaunu disciplinārlietu pret vienu no saviem vietniekiem Alvi Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem.

Vilnītis intervijā Latvijas Radio otrdienas vakarā pastāstīja, ka tas saistīts ar Vilka izteikumiem medijos saistībā ar Nacionālās drošības padomes sēdes lēmumu.

"Vilka kungs ir bijis jau masu medijos, un viņš ir atzinis, ka ir pārkāpis iekšējās kārtības noteikumus. Mana rīcība būs tāda pati kā attiecībā pret visiem vai jebkuru darbinieku, kad tas tiks izvērtēts. Ierosināsim disciplinārlietu. Principā šie materiāli jau ir uz mana galda, rīt no rīta iepazīšos un varu pateikt - jā, disciplinārlieta tiks ierosināta. Izņēmumu nebūs," teica KNAB šefs.

Viņš arī komentēja, ka esot konstatējis arī citus pārkāpumus KNAB darbinieku rīcībā. "To varētu saukt par [informācijas] noplūdināšanu, bet es to nesaucu savā terminoloģijā par plūdināšanu, bet par nelikumīgu informācijas ieguvi. Es par šiem faktiem jau esmu labu laiciņu informējis attiecīgās kompetentās iestādes, bet es vēl neesmu saņēmis atbildi," sacīja Vilnītis.

Jau vēstīts, ka tuvākajās dienās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki premjeram un Ģenerālprokuratūrai sola iesniegt informāciju par KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša prettiesisku rīcību, žurnālistiem otrdien pēc Alekseja Loskutova vadītās Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdes paziņoja KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Viņa norādīja, ka KNAB darbinieki fiksējuši desmitiem faktu par biroja priekšnieka, viņasprāt, prettiesisku rīcību. Savukārt biroja vadītājs Vilnītis žurnālistiem pēc sēdes sacīja, ka birojs turpina strādāt. Viņš padotos aicināja beigt nodarboties ar demagoģiju un sākt beidzot pilnvērtīgi strādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!