Foto: DELFI

Kāds viltvārdis Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas vārdā Bauskas iedzīvotājai nosūtījis aicinājumu uz veselības pārbaudēm it kā noteiktās iespējamā vēža diagnozes dēļ. Slimnīca uzsver, ka nesūta nevienam vēstules ar aicinājumiem ierasties uz pārbaudēm, portālu "Delfi" informēja slimnīcā.

Slimnīcā vērsās kāda Bauskas iedzīvotāja, kas bija saņēmusi vēstuli ar aicinājumu ierasties ārstniecības iestādē saistībā ar viņai it kā noteiktu diagnozi "aizdomas par vēzi". Vēstule, kurā tika izmantotas Rīgas Austrumu slimnīcas logo pazīmes, bija rakstīta medicīniski neprofesionālā valodā, tajā nebija norādīts kontakttālrunis, pa kuru varētu saņemt izziņas vai pieteikties pie speciālista uz konsultāciju, bija norādīts neeksistējošs kabinets.

Rīgas Austrumu slimnīca uzsver, ka ārstniecības iestāde ar vēstuļu starpniecību iedzīvotājus uz veselības pārbaudēm neaicina.

Vienīgais gadījums, kad iedzīvotāji varētu saņemt uzaicinājumus pārbaudīt veselību, ir vēža savlaicīgas atklāšanas programma, kuras ietvaros Nacionālais veselības dienests sievietes aicina uz valsts apmaksātu krūts vēža un dzemdes kakla vēža profilaktisko pārbaudi.

Slimnīca aicina iedzīvotājus būt uzmanīgus un, ja tiek saņemts kāds aizdomīgs uzaicinājums uz it kā veselības pārbaudēm, lūdz zvanīt pa izziņu tālruņiem 67042424 vai 67042063, lai pārliecinātos par šī uzaicinājuma patiesumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!