Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī Rīgā 40 gadus vecam vīrietim metināšanas darbu laikā asa dzelzs atlūza caurdūrusi divas apģērbu kārtas un ādu, nopietni savainojot dzimumorgānus, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) preses sekretāre Inguna Potetinova.

Vīrietis vērsies slimnīcā ar sūdzībām par sāpēm un asiņošanu dzimumorgānos. Viņš mediķiem stāstījis, ka mājas veicis metālapstrādes darbus, kuru laikā pa gaisu leca metāla skaidas un atlūzas, līdz sajutis asas sāpes.

RAKUS Uroloģijas klīnikas vadītājs stāsta, ka pacienta apskate apstiprinājusi aizdomas, ka traumu radījusi metāla atlūza. Tika veikts rentgens un dzimumloceklī puscentimetra dziļumā konstatēts divu reiz trīs milimetru liels svešķermenis. Vietējā anestēzijā tas tika izņemts un pacients varēja doties mājās.

Cietušais esot stāstījis, ka šo darbu laikā īpaši bija domājis par to, kā pasargāt acis, un nebija gaidījis, ka atlecošajām metāla skaidām varētu būt tāds ātrums un asums, lai caurdurtu ne tikai apģērbu, bet arī ādu.

Urologi aicina visās dzīves situācijās atcerēties par savu personisko drošību un veselību un metināšanas darbu laikā sargāt ne tikai acis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!