Pretēji presē izskanējušajai informācijai, Rīgas vicemēra Aivara Kreitusa sieva Ilga Kreituse nepiedalās domes atbalstītajā projektā par grāmatas, kompaktdiska un videokasetes izdošanu par 58 000 latu, un gan Kreituss, gan Rīgas mērs Gundars Bojārs nesaskata projekta atbalstīšanā interešu konfliktu.
Bojārs atzina, ka nesaskata interešu konfliktu projekta atbalstīšanā, jo Kreituse piedalījās tikai televīzijas programmas "XX gadsimts. Post scriptum" viedošanā, uz kuras pamata izdos grāmatu, kompaktdisku un videokaseti. Savukārt pašā domes atbalstītajā projektā viņa nepiedalīsies.

Kreituss pieļāva iespēju, ka viņa sieva arī nesaņems autoratlīdzību par programms materiālu tiražēšanu. Savukārt Bojārs vēl plāno tikties ar Kreitusu, kura vadītā Attīstības fonda vadības padome piešķīra līdzekļus projekta realizācijai. Mērs vēlas pārliecināties, vai ir kāds "racionālais grauds" šādas summas piešķiršanai un vai tam "būs atdeve".

Jāatgādina, ka producentu grupas "Virus art" projektam dome piešķīra 58 000 latu, no kuriem 42 000 paredzēti kompaktdisku, grāmatu un vieokasešu tiražēšanai, bet vēl 16 000 citām izmaksām. Tiek arī pieļauta iespēja, ka, rīkojot konkursus par tiražēšanu un citiem darbiem, šo summu varēs samazināt. "Virus art" piedāvāja izdot grāmatas, kompaktdiska un videokasetes 6000 eksemplāru tirāžā, bet domes Attīstības fonda vadības padome nolēma izdot tikai 2000 eksemplāru.

Projekta ietvaros iecerēts izdot grāmatu, videokaseti un kompaktdisku, kas ietvers gan radījuma materiālus par Rīgas vēsturi, gan arī plašāku materiālu par pilsētu. Grāmatas, videokasetes un kompaktdiskus dome nodos katrai Rīgas skolai, to izmantos arī domes ārlietu nodaļa reprezentācijas pasākumiem. Projekta ideja radās pēc skatītāju lielās atsaucības par Rīgas jubilejai veltīto televīzijas raidījumu "XX gadsimts. Post scriptum", kurā bija attēloti daži pēdējo 50 gadu notikumi Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!