Rīgas domes priekšsēdētājs tuvākajā laikā parakstīs rīkojumu par 58 579 latu piešķiršanu no domes Pilsētas attīstības fonda līdzekļiem populārā televīzijas raidījumu cikla "XX gadsimts. Post scriptum" materiālu izdošanai videokasetes, grāmatas un kompaktdiska formātā; šī raidījuma tapšanā kā galvenā redaktore piedalījās arī vicemēra, Pilsētas attīstības fonda priekšsēdētāja Aivara Kreitusa sieva Ilga Kreituse
Mērs informēja, ka ir uzklausījis Kreitusa paskaidrojumus. Kreituss apgalvojis, ka viņa dzīvesbiedrei nav nekādu saistību ar šo projektu. "Man nav iemesla apšaubīt viņa [Kreitusa] teikto," uzsvēra Bojārs. Domes priekšsēdētājs uzskata, ka līdzekļu piešķiršana atbilsta Pilsētas attīstības fonda nolikumam un tajā noteiktajiem uzdevumiem.

Pilsētas attīstības fonds pirms divām nedēļām pieņēma lēmumu par 58 579 latu piešķiršanu jaunā fonda priekšsēdētāja Kreitusa sievas veidotā televīzijas raidījumu cikla "XX gadsimts. Post Scriptum" iemūžināšanai. Kreituss pilsētas attīstības fonda priekšsēdētāja amatā toreiz darbojās tikai pirmo nedēļu.

Raidījumu cikla "XX gadsimts. Post Scriptum" producents un vadītājs Ēriks Niedra apstiprināja, ka Kreituse bijusi producentu grupas "Virus Art" veidotā raidījuma galvenā redaktore. Raidījumu cikla veidotājs pauda viedokli, - sakarā ar to, ka Kreituse līdz ar raidījumu cikla beigām savu darbu pie šā projekta ir beigusi, viņa no pilsētas attīstības fonda piešķirtajiem līdzekļiem atlīdzību nesaņems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!