Oktobrī, tāpat kā visos līdzšinējos gada mēnešos un arī agrākajos gados, robežpārkāpumu jomā Latvijā pirmajā vietā bijuši dienvidu kaimiņvalsts Lietuvas iedzīvotāji.
Valsts robežsardzes (VRS) sniegtā statistika liecina, ka aizvadītajā mēnesī robežsargi par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturējuši 153, bet par robežrežīma pārkāpumiem - 21 Lietuvas iedzīvotāju. Mēnesi iepriekš par valsts robežas pārkāpšanu aizturēti 175, bet kopumā kopš gada sākuma - 1518 kaimiņvalsts iedzīvotāji, bet par robežrežīma pārkāpšanu septembrī aizturēti 15, bet kopš gada sākuma - 218 Lietuvas iedzīvotāji.

Kopumā oktobrī VRS par valsts robežas nelikumīgu pārkāpšanu aizturējusi 880 cilvēku, tostarp 70 Krievijas, 62 Igaunijas un 78 Baltkrievijas iedzīvotājus, bet gada desmit mēnešu laikā kopumā valstī aizturēti 15 006 nelikumīgi valsts robežas pārkāpēji.

Savukārt par robežrežīma pārkāpumiem VRS aizvadītajā mēnesī aizturējusi 273 cilvēkus, tostarp piecus Igaunijas, četrus Krievijas un vienu Baltkrievijas pilsoni, bet kopumā gada desmit mēnešos par šāda veida pārkāpumiem aizturēti 273 cilvēki.

No Latvijas oktobrī deportēts 21 cilvēks, viņu vidū septiņi Krievjas un Ukrainas pilsoņi, pieci Lietuvas, kā arī viens Uzbekistānas un Marokas pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!