Foto: ČetrasSezonas.lv
Vistrūcīgākie turpmāk saņems bagātīgākas pārtikas pakas, to paredz Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātie un valdības apstiprinātie grozījumi likumprojektā.

Šobrīd kārtība paredz, ka programmas ietvaros vienai personai 2012. gadā paredzēti ne vairāk kā seši pārtikas produktu komplekti, kurā ietilpst 0,4 kilogrami pilnpiena pulvera un viens kilograms makaronu. Izmaiņas noteikumos paredz, ka 2012. gada programmas īstenošanai papildus šobrīd paredzētajam pārtikas komplektam izvēlēti arī šādi produkti: auzu pārslu biezputra ar upenēm – 0,14 kilogrami, pankūku milti – 0,4 kilogrami, kartupeļu biezputra ar pienu – 0,2 kilogrami, griķi – 0,3 kilogrami, manna – 0,5 kilogrami, augstākā labuma kviešu milti – viens kilograms un sautēta cūkgaļa – 0,25 kilogrami.

Tāpat noteikumos ietverti ražošanas un kvalitātes kritēriji šiem papildus paredzētajiem pārtikas produktiem.

Saskaņā ar 2012. gada 15. februāra Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Latvijai 2012. gada programmas īstenošanai papildus piešķirti 2 626 004 lati. Eiropas Komisijas programma vistrūcīgākajām personām tiek finansēta no ES budžeta Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda līdzekļiem.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!