Četri partijas "Visu Latvijai!" (VL) biedri izplatījuši paziņojumu, kurā pauž savu nožēlu par organizācijas "Mozaīka" uzņemšanu Satversmes grozījumu atbalsta biedrībā "Par tautas tiesībām". Pēc viņu domām, šādas organizācijas līdzdalība diskreditē Satversmes grozījumu par tiesību rosināt Saeimas atlaišanu piešķiršanu iedzīvotājiem atbalstītāju tēlu.
Paziņojumu parakstījušie VL biedri - Raivis Dzintars, Dmitrijs Mironovs, Oskars Līvmanis un Ieva Holma - aicina "Par tautas tiesībām" valdi izslēgt "Mozaīku" no biedrības, lai "no tās klātbūtnes neciestu pārējo dalīborganizāciju un citu Satversmes grozījumu atbalstītāju tēls," sacīts paziņojumā. Savukārt VL priekšsēdētājs Imants Parādnieks tiek aicināts aktīvi iestāties pret "Mozaīkas" dalību biedrībā un, ja tā netiktu izslēgta no biedrības "Par tautas tiesībām", pieņemt lēmumu par VL izstāšanos no Satversmes grozījumu atbalstītāju biedrības.

Paziņojuma autori norādījuši, ka viņu pārstāvētā kustība nekad nav paudusi naidu vai pazemojusi cilvēkus viņu seksuālās orientācijas dēļ, taču šāda iecietība nenozīmējot atbalstu visatļautībai. Pēc paziņojuma autoru domām, tas, ar ko nodarbojas "Mozaīka", ir iznīcību nesoša dzīvesveida atklāta popularizēšana. Šodienas demogrāfiskajos apstākļos būtu jādara viss iespējamais, lai atbalstītu stipras un kuplas latviešu ģimenes.

"Iznīcības propaganda neapšaubāmi ir uztverama kā vēršanās pret latviešu nacionālajām interesēm," norādīts ziņojumā. Tāpēc VL biedri uzskata, ka atrašanās vienā biedrībā ar "Mozaīku" nozīmētu nacionālo ideju diskreditēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!