Jauniešu apvienība "Visu Latvijai!" nolēmusi pašlikvidēties, lai decembra sākumā dibinātu jaunu patriotisko organizāciju, kas vairs nebūs tik radikāla nacionālajos jautājumos, informēja organizācijas vadītājs Raivis Dzintars.
"Izglītības centra LATI nodaļas Jauniešu apvienības "Visu Latvijai!" vadība, uzklausot biedru un atbalstītāju viedokļus, nolēmusi likvidēties, lai decembra sākumā dibinātu jaunu patstāvīgu patriotisko organizāciju, kas vairs nebūs tik radikāla nacionālajos jautājumos, bet aktīvi cīnīsies par patriotiskas un izglītotas sabiedrības veidošanos," teikts "Visu Latvijai!" izplatītajā paziņojumā.

Jaunā organizācija saglabās nosaukumu "Visu Latvijai!", taču vairs nebūs tikai jauniešu apvienība. Tajā darboties varēs ikviens Latvijas pilsonis, kas atbalstīs organizācijas mērķus.

"Visu Latvijai!" par vienu no galvenajiem uzdevumiem uzskata pozitīva tēla veidošanu Latvijā ražotai precei. "Mūsu mērķis ir neatkarības stiprināšana, kas ir cieši saistīta ar nacionālās ekonomikas izaugsmi," teikts paziņojumā.

Lielu vērību organizācija pievērsīšot sabiedrības izglītošanai un patriotiskai audzināšanai. Plānots apmeklēt dažādas mācību iestādes, lai lasītu lekcijas jauniešiem par Latvijas valstsvīriem. "Viņu dzimšanas dienās un tautai svarīgajos datumos rīkosim lāpu gājienus, izplatot atbilstošu informāciju, organizēsim ekskursijas un pārgājienus par Latvijas skaistākajām un vēsturiskajām vietām, dosim iespēju jauniešiem neatkarīgi no tautības nodarboties ar sportu, piedalīties diskusijās, darba talkās, palīdzēt vientuļiem pensionāriem, īpaši bijušajiem karavīriem un politiski represētajiem," plāno organizācijas vadītāji.

Apvienība nedomā atbalstīt kādu konkrētu politisko partiju. Pārmaiņu dēļ no organizācijas izslēgti un paši aizgājuši vairāki bijušie aktīvisti, kuri "līdz šim kolektīvā uzturēja samērā saspringtu noskaņojumu starpnacionālajos jautājumos".

Šobrīd kā līdzbiedri organizācijas darbībā gatavi piedalīties ap 60 cilvēku. Lielākā daļa organizācijas aktīvistu ir studenti .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!