Latvijas rajonu slimnīcās Vecgada vakarā, Jaungada naktī un dienā piedzimuši mazāk bērnu nekā Rīgas apkārtnē, un reģionos "čaklākie" bijuši zemgalieši, aģentūra LETA noskaidroja vairākās Latvijas rajonu un pilsētu slimnīcu dzemdību nodaļās.
1.janvāris veselu bērnu pulciņu atnesis Bauskas rajonā - tur Vecgada vakarā piedzimusi meitenīte, otrdien plkst.14 piedzimusi vēl viena meitene, un plkst.15 piedzimis puika. Jelgavā un Dobelē 1.janvāra rītā attiecīgi plkst.4.40 un plkst.8.30 piedzimuši divi puisīši.

Vidzemē svētkos vairāk dzimušas meitenes. Ogres slimnīcas dzemdību nodaļas mediķi Vecgada dienā plkst.6.26 un Jaungada naktī plkst.4.25 reģistrējuši divas dzemdības mājās, abās pasaulē nākušas meitenes. Otrdien Madonā plkst.11 un Valmierā plkst.12.50 piedzimušas divas meitenītes. Savukārt Cēsīs "Jaungada bērni" pagaidām nav dzimuši, tomēr mediķi esot gatavi kādu sagaidīt.

Daugavpilī naktī plkst.00.50 piedzimuši dvīnīši, Jēkabpilī vienu bērniņu patlaban gaida. Rēzeknē neviens "Jaungada bērns" nav reģistrēts.

Kurzemē svētku bērnu birums pagaidām nav tik bagāts - Liepājā no rīta plkst.6 piedzimusi meitenīte. Ventspilī, Kuldīgā un Talsos "Jaungada bērnu" pagaidām nav, tomēr, kā optimistiski sacīja mediķi, "diena vēl nav beigusies". Kopš pusnakts līdz Jaunā gada pirmās dienas pusdienlaikam Rīgā un Rīgas apkārtnē piedzimuši 25 bērni - 13 zēni un 12 meitenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!