Kopš neatkarības pasludināšanas Latvijā ir reģistrētas kopumā 1063 dažādu reliģiju draudzes un visvairāk — 302 — ir evaņģēliki luteriskās baznīcas draudzes.
To BNS uzzināja Tieslietu ministrijas Sabiedrisko un reliģisko lietu departamentā (SRLD).

Otrs lielākais draudžu skaits ir Romas katoļu baznīcai — katoļticīgie ir izveidojuši 243 draudzes, bet trešais lielākais draudžu skaits ir pareizticīgajiem — 112.

SRLD speciālists Uldis Ulmanis BNS atzina, ka lielāks draudžu skaits nenozīmē to, ka attiecīgajai konfesijai pievērsušies visvairāk cilvēku. Draudzēm piederīgo personu skaits pašlaik netiek uzskaitīts, tāpēc arī neesot iespējams pateikt, kurai ticībai Latvijā ir visvairāk piekritēju.

Ulmanis pastāstīja, ka savulaik pat esot bijuši strīdi starp divu lielāko konfesiju garīgajiem vadītājiem par to, kurai ticībai ir vairāk piekritēju, un nonākts pat līdz tādam absurdam, ka ciemā, kur bijuši 3000 iedzīvotāju, pēc dokumentiem izrādījušies 4000 ticīgo.

Ceturtais lielākais draudžu skaits ir baptistiem — 84, bet vecticībnieki ir apvienojušies 65 draudzēs. Pēc tam seko 57 vasarsvētku draudzes, septītās dienas adventisti ar 44 draudzēm, bet jaunapustuliskās baznīcas ticīgie reģistrējuši 11 draudzes un metodisti — desmit draudzes.

Jūdaistiem Latvijā ir reģistrētas septiņas draudzes.

Pēdējos četros gados Latvijā salīdzinoši strauji pieaug jauno reliģisko organizāciju draudžu skaits. Ja 1996. gadā tika reģistrētas pirmās desmit, tad 1999. gadā kopumā reģistrētas jau 69.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!