Nākusi klajā publicista Visvalža Lāča grāmatu "Latviešu leģions patiesības gaismā", ar kuru publicists un leģionārs Visvaldis Lācis daudzajiem viedokļiem pievieno arī savu, informēja apgāds "Jumava", kas izdevis grāmatu.
Visvaldis Lācis norāda, ka "gan Latvijā, gan ārzemju preses izdevumos izvērtušās asas diskusijas par Latviešu SS leģiona lomu un darbību Otrajā pasaules karā. Vēsturnieki, zinātnieki, politiķi, kas iedziļinājušies Latviešu leģiona vēsturē, jau devuši daudzas atbildes uz jautājumiem par Latviešu leģiona nodibināšanu, kaujas spējām un motīviem, kas latviešu leģionārus vadīja cīņās. Šī grāmata ir pierādījums tam, ka latviešu tautas lielākā daļa un tautas jaunākā paaudze bija gatava darīt visu, lai krievu un komunistu vara "baigā gada" izpausmēs nekad vairs Latvijā neatkārtotos. 50 000 jaunekļu un vīru atdeva savas dzīvības, lai tautu un tēvzemi paglābtu no posta dienām nākotnē."

Visvaldis Lācis ir pazīstams publicists un 13 grāmatu autors. Aktīvi darbojies Latvijas Tautas Frontē, 1995.gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!