Lai gan Izglītības un zinātnes ministrija ir rupji kļūdījusies skolotāju algu pielikuma aprēķinos, izglītības ministrs Māris Vītols sola, ka skolotāji noteikti saņems visu viņiem pienākošos summu.
Šādu solījumu Vītols izteica pēc tikšanās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāju Astrīdu Harbaceviču.

Trešdien pulksten 14.30 uz sarunām ministrijā tiks aicināti Latvijas skolu valžu pārstāvji un izglītības inspektori, lai apspriestu radušos situāciju.

Konkrētu lēmumu par skolotāju algu pielikuma pārrēķinu varētu pieņemt pēc šīs apspriedes un, vēlākais, pēc nedēļas to skatīs valdības sēdē, sacīja Vītols.

Savukārt otrdien Vītols sniegs valdībai informāciju par izveidojušos situāciju ap pedagogu algu pārrēķinu. BNS jau ziņoja, ka Vītolam bija paredzēta tikšanās ar Ministru prezidentu īsi pirms valdības sēdes, tomēr Vītols nokavēja šo tikšanos.

"Šī situācija ir grūta un sarežģīta, tomēr es uzskatu, ka to ir iespējams atrisināt," pēc tikšanās ar LIZDA pārstāvjiem teica ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!