Foto: AFP/Scanpix
No 3.jūnija līdz 5.jūnijam oficiālā vizītē Latvijā ieradīsies Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Tūrbjorns Jāglands, informēja ģenerālsekretāra preses sekretārs Daniels Holtgens.

Vizītes laikā Jāglands tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, premjeru Valdi Dombrovski (V), Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V), ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (RP), kā arī ar Latvijas delegācijas locekļiem Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā.

Jāglands ar Latvijas amatpersonām spriedīs par Eiropas Padomes reformu, minoritāšu tiesībām un situāciju reģionā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā informēja, ka Rinkēvičs ar Eiropas Padomes ģenerālsekretāru tiksies 4.jūnijā, lai pārrunātu Eiropas Padomes reformas procesu un citus aktuālus EP dienaskārtības jautājumus. Plkst.12.40 paredzēta Jāglanda un Rinkēviča kopīga preses konference.

Jaglands par Eiropas Padomes ģenerālsekretāru tika ievēlēts 2009.gadā, un šī būs pirmā viņa vizīte Latvijā kopš stāšanās amatā. Iepriekšējā Eiropas Padomes ģenerālsekretāra vizīte Latvijā notika 2001.gada maijā, kad šo amatu ieņēma Valters Švimmers. Uzturot dialogu ar Eiropas Padomes dalībvalstīm, ģenerālsekretārs regulāri apmeklē dalībvalstis un tiekas ar to amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!