Foto: DELFI
Valsts Kontrole secinājusi, ka pagājušā gada beigās Ārlietu ministrijā (ĀM) strauji pieauguši izdevumi piemaksām par papildus darbu, turklāt tās piešķirtas arī par pienākumiem, kas pēc būtības atbilst amata aprakstā noteiktajiem.

VK konstatējusi, ka pagājušā gada pēdējos mēnešos ĀM centrālajā aparātā ir pieauguši izdevumi piemaksām par papildu darbu. Laika posmā no janvāra līdz septembrim vidējie viena mēneša izdevumi pēc naudas plūsmas principa piemaksām ir bijuši 2,9 tūkstoši latu, savukārt novembrī 10 tūkstoši latu un decembrī 11,4 tūkstoši latu.

VK arī norāda, ka pārskata postenī "Krājumi" ĀM ir uzrādījusi no 2001. līdz 2007.gadam iegādātu un nodotu lietošanā ātri nolietojamo inventāru 251 tūkstoša latu apmērā. Tādējādi, nesamazinot krājumu vērtību, kā to paredz normatīvie akti, finanšu pārskatā uzrādītā informācija neatklāj ĀM rīcībā esošo krājumu faktisko vērtību.

VK ministrijai sniegs astoņus ieteikumus, kuru ieviešana nodrošinās materiālo vērtību kustību atbilstoši iekšējai kārtībai, veiks inventarizāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem, novērtēs patiesos krājumu atlikumus un veiks labojumus grāmatvedības datos, kā arī izvērtēs piemaksu par papildu darbu noteikšanas lietderību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!