Valsts kontrole (VK) pirmdien norādīja, ka Latvijas Radio (LR) nav ieviesis visus agrāk ieteiktos norādījumus, tādēļ tā saimnieciskajā darbībā vēl joprojām pastāv virkne nepilnību.
VK akcentē, ka LR ieviesis vien deviņus no 17 ieteikumiem. Līdz ar to LR vēl joprojām nav nodrošināti pietiekami iekšējās kontroles pasākumi attiecībā uz maiņas darījumu reģistrēšanu, atlaižu piešķiršanu atbilstoši noslēgtajiem līgumiem, līgumu izpildi un reklāmas pārraidīšanu atbilstoši Radio un Televīzijas likuma prasībām.

VK konstatējusi, ka LR līgumos ar darbiniekiem ir noteikti pienākumi, kas ir iekļauti vai pilnībā sakrīt ar darbinieku amatu aprakstos noteitkajiem, tādējādi netiek nodrošināta causkatāma darba samaksas sistēma, un darba alga neatklāj patieso mēneša darba samaksas apmēru. LR darbinieku alga veido 26% līdz 72% no kopējā atalgojuma mēnesī. Pārējā alga tiek maksāta prēmijās un atlīdzībās par atsevišķu uzdevumu izpildi.

VK uzsver, ka dažos gadījumos LR darbinieki saņem piemaksas, kas par 336% pārsniedz noteikto darba algu.

Tāpat VK ir izstrādājis ieteikumus attiecībā uz LR iekšējo normatīvo bāzi, reklāmas izvietošanu un kontroli, reklāmas pakalpojumu pašizmaksu un apjoma uzskaiti. Ir izstrādāti arī divi ieteikumi attiecībā uz prēmiju piemaksu piešķiršanu LR ģenerāldirektoram.

VK norāda, ka LR vēl neizpildītos ieteikumus apņēmusies ieviest līdz 1. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!