Foto: LETA
Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK aicina "Vienotību", Zatlera reformu partiju (ZRP) un Zaļo un Zemnieku savienību paust skaidru nostāju par iespējām pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām veidot valdību ar "Saskaņas centru", teikt Nacionālās apvienības paziņojumā.

VL-TB/LNNK aicina partijas skaidri publiski atbildēt – "vai pēc 11. Saeimas vēlēšanām esat gatavi piedalīties valdības veidošanā kopā ar Saskaņas centru un strādāt ar šo politisko spēku vienā valdībā?"

VL-TB/LNNK uzskata, ka "ir svarīgi nostāju šajā jautājumā paust jau pirms vēlēšanām, lai vēlētāji savās cerībās par pēcvēlēšanu koalīcijām netiktu maldināti".

Nacionālā apvienība atgādina, ka tā nepiedalīsies valdības veidošanā kopā ar "Saskaņas centru", jo "pat ultimātu ceļā panākta formāla okupācijas atzīšana negarantē SC patiesu lojalitāti Latvijas valstij". Nacionālā apvienība pārliecināta, ka SC "neatzīst Latvijas okupāciju un tuvākajā laikā nav gatavs pārskatīt savu attieksmi pret Latvijas Republiku", ko apliecinot SC politiķu izteikumi.

Jau ziņots, ka Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) nav "uzlikusi sev riņķī ierakumus" un nesaka "nē" iespējamajai sadarbībai ar "Saskaņas Centru" nākamajā valdībā pēc ārkārtas Saeimas vēlēšanām, taču norāda, ka ir vairākas lietas, kas tai nebūtu pieņemamas.

Tikmēr ZRP formulēja vairākus principus sadarbībai ar citām partijām pēc Saeimas vēlēšanām.

Ārkārtas 11.Saeimas vēlēšanas notiks 17.septembrī, jo 23.jūlijā pēc prezidenta Valda Zatlera ierosinājumā notikušajā referendumā 94% tā dalībnieku nobalsoja par pērn rudenī ievēlētās 10.Saeimas atlaišanu.
Līdz ceturtdienai kandidātu sarakstus 11.Saeimas vēlēšanām iesniegušas trīs partiju apvienības – "Saskaņas centrs", "Vienotība" un ZZS, kopā vēlēšanām piesakot 345 deputātu kandidātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!