Veselības ministrija (VM) uzskata, ka satraukumam par Rakstnieku poliklīnikas turpmāko likteni nav pamata, jo tai vēl ir vairāki gadi līdz īres līguma termiņa beigām, kuru laikā iestāde var atrast sev jaunas telpas, portālam "Delfi" pastāstīja ministrijas komunikācijas departamentā.
VM norāda, ka ažiotāža ap šo jautājumu tieši tagad sacelta tādēļ, ka jau nākamnedēļ ir paredzēta Rakstnieku poliklīnikas iesniegtās sūdzības izskatīšana Administratīvajā tiesā.

Patlaban vairāki privāti uzņēmumi uz visai labvēlīgiem īres noteikumiem darbojas Veselības ministrijas valdījumā esošajā ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 27. Ministrijā paskaidroja, ka šo uzņēmumu iesniegtie privatizācijas pieteikumi noraidīti, jo VM nav pārliecināti, ka pēc privatizācijas telpas netiktu izmantoti kādiem citiem mērķiem, nevis veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai. Turklāt tai pašā ēkā atrodas VM pakļautā Sporta medicīnas valsts aģentūra.

Rakstnieku poliklīnikas īres līguma termiņš beidzas tikai 2014. gadā un patlaban ģimenes ārsti, kas darbojas minētajās telpās var netraucēti turpināt pieņemt pacientus. Iespējams, minēto privātuzņēmumu vadība nemaz nav informējusi praktizējošos ārstu par lietas patiesajiem apstākļiem, pieļāva ministrijas komunikācijas departamentā.

Rakstnieku poliklīnika ir iesniegusi sūdzību Administratīvajā tiesā par Veselības ministrijas plāniem nepagarināt īres līgumu ar poliklīniku un atteikumu nodot poliklīnikai privatizācijai pašlaik īrētās telpas Raiņa bulvārī. Prasība tiks izskatīta 2007. gada 19. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!