Veselības ministrijā ir sākta dienesta pārbaude par strīdīgo "ātrās palīdzības" automašīnu nomas konkursu, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Dienesta pārbaude ierosināta pagājušajā nedēļā, lai pārbaudītu konkursa norisi un nolikumā iestrādāto prasību pamatotību un atbilstībai Publisko iepirkumu likumam.

Dienesta pārbaudes komisijā piedalīsies ministrijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Komisija arī izvērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sniegto atzinumu.

Jau ziņots, ka, izvērtējot veselības ministra pienākumu izpildītājas Lindas Mūrnieces (JL) vēstuli par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rīkoto "ātrās palīdzības" auto pakalpojumu konkursu, KNAB aicina, rīkojot jaunu konkursu, novērst Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) konstatētos pārkāpumus. KNAB savā atzinumā norāda, ka pieaug korupcijas risks, ja, piemēram, konkursa dalībniekiem izvirza nepamatotus ierobežojumus un līgumu slēdz uz ilgu laiku.

Konkursa nolikumā izvirzītās prasības, kas nosaka, ka piegādātāja rīcībā jābūt vismaz 65 operatīvajiem transportlīdzekļiem, KNAB vērtē kā pretendentu loku ierobežojošas. Birojs norāda, ka NMPD nav sniedzis apliecinājumu, ka ir notikusi tirgus izpēte, lai pārliecinātos, ka patiešām netiek nepamatoti ierobežots pretendentu loks.

Tiesa, Veselības ministrija tomēr noslēgusi 21 miljonu latu vērto līgumu par "ātrās palīdzības" automašīnu īri uz pieciem gadiem ar konkursa uzvarētāju un līdzšinējo šī pakalpojuma nodrošinātāju uzņēmumu "Rīgas sanitārā transporta autobāze" (RSTA), jo citus risinājumus līdz 1.maijam, kad beidzas iepriekšējais līgums, nav izdevies atrast, bet kompromisam uzņēmējs nav piekritis. Veselības ministra pienākumu izpildītāja Linda Mūrniece (JL) tomēr sola sludināt jaunu konkursu vai valstij pašai iegādāties vajadzīgās automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!