No nākamā gada 1.janvāra palielināsies pacienta iemaksas par vizīti pie ģimenes ārsta, speciālistiem un par uzturēšanos stacionārā, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders. Piemēram, maksājums par vizīti pie ģimenes ārsta varētu pat dubultoties.

Šneiders norādīja, ka pagaidām konkrētas summas, par cik tiks paaugstinātas pacienta iemaksas nav zināmas.

VM prognozē, ka vizīte pie ģimenes ārsta nākamgad varētu maksāt vienu latu līdzšinējo 50 santīmu vietā. Speciālista apmeklējums varētu maksāt trīs latus līdzšinējo divu latu vietā. Savukārt uzturēšanās stacionārā turpmāk varētu maksāt piecus latus - patlaban lokālajās slimnīcās par vienu diennakti jāmaksā trīs lati, bet reģionālajās slimnīcās pieci lati.

Tuvākajā laikā VM valdībā iesniegs likumprojektu saistībā ar pacienta iemaksas palielināšanu, lai jau ar 1.janvāri, ja valdība likumprojektu apstiprinās, jaunie noteikumi varētu stāties spēkā.

VM uzsver, ka pacienta iemaksu paaugstināšana neskars sociāli aizsargājamās grupas.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) gada sākumā izteicies, ka tiks apsvērta iespēja paaugstināt pacientu iemaksu par vizīti pie ģimenes ārsta, paaugstinot to no pašreizējiem 50 santīmiem par vizīti līdz diviem latiem. Toreiz nekādi konkrētāki priekšlikumi netika sagatavoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!