Foto: DELFI
Koalīcija trešdien vienojās veselības ministra amatam virzīt "E.Gulbja Laboratorijas" līdzīpašnieku Didzi Gavaru un reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministra amatam - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāti, bijušo labklājības ministri Dagniju Staķi.

Pret šiem kandidātiem būtisku iebildumu koalīcijas partneriem nav, un balsojums par viņiem var notikt nākamceturtdien. Līdz tam ar kandidātiem varētu tikties frakcijas, paziņoja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Koalīcija vienojās nemeklēt tieslietu ministra amata kandidātu, un šī amata pienākumus turpinās pildīt aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS).

Premjers pieļāva, ka līdz vēlēšanām tieslietu ministru varētu nevirzīt, taču neizslēdza, ka vēlāk varētu tomēr atrast kādu kandidātu.

Premjers norādīja, ka šobrīd pašvaldību reforma ir pabeigta un tāpēc nav pamata bažām uzticēt RAPLM vadību ZZS, kas iepriekš asi iebilda pret novadu reformu.

Jau ziņots, ka ceturtdien Saeima apstiprināja amatā jaunu ārlietu ministru Aivi Roni, līdz ar to pēc Tautas partijas lēmuma pamest valdību mazākumā nonākušajā premjera Dombrovska Ministru kabinetā vakanti vēl ir trīs amati – tieslietu, veselības un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra krēsli.

Veselības ministra amatam esot bijuši vairāki kandidāti, taču viņu vārdus Dombrovskis nevēlējās nosaukt, pirms nebūs iegūts koalīcijas atbalsts.

Iepriekš "Pilsoniskā savienība" veselības ministra amatam izvirzīja Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes docenti Antru Sakni, kurai atbalstu paudusi arī Zaļo un zemnieku savienība. Taču pēc tikšanās ar premjeru viņas kandidatūru balsojumam Saeimā vairs nevirzīja, argumentējot, ka viņas kandidatūrai nebija Saeimas vairākuma atbalsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!