Veselības ministrija (VM) sarunās ar ģimenes ārstiem mēģina rast abpusēji pieņemamus risinājumus līgumu noslēgšanai.
Vairāk nekā divarpus stundu ilgās tikšanās laikā ceturtdien tika pārrunāti vairāki jautājumi, kas skar darbu ģimenes ārstu praksēs un valsts piedāvātā līguma nosacījumus, pastāstīja VM Komunikācijas departamenta Preses centra pārstāvis Oskars Šneiders.

VM pārstāvji iepazīstināja ģimenes ārstu pārstāvjus ar valsts budžeta iespējām nākamajā gadā, bet uzsvēra, ka primārā aprūpe un ģimenes ārsti ir veselības aprūpes pamats, tādēļ kopā ir jāatrod iespējami labāks risinājums iedzīvotāju veselības aprūpes nepārtrauktai nodrošināšanai.

Tikšanās gaitā tika panākta vienošanās, ka VM līdz pirmdienai, 17.decembrim, iestrādās ģimenes ārstu piedāvātos un akceptētos priekšlikumus līgumos, kas skar finanšu atskaites un citus organizatoriskus jautājumus, kā arī izskatīs iespēju paaugstināt piemaksu par reģistratora darbu ģimenes ārstu praksēs.

Ar nākamo gadu tiek plānots noteikt 40 latu piemaksu reģistratoram, lai stiprinātu primārās aprūpes komandu, atvieglotu ģimenes ārstu darbu un uzlabotu iespēju tieši profilakses programmu realizēšanā ar iedzīvotājiem.

Pirmdien šie priekšlikumi tiks nosūtīti ģimenes ārstu asociācijām izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai par tālāko līgumu slēgšanas gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!