Konfidencialitāte Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) direktora amata konkursam nekādu labumu nedos, jo tam jābūt maksimāli atklātam, šodien sacīja sabiedrības par atklātību "Delna" valdes priekšsēdētāja Inese Voika.
Voika pieļāva, ka vēl varētu diskutēt par to, vai nepieciešams publiskot to pretendentu sekmes konkursā, kuri netiek izvirzīti apstiprināšanai amatā, taču citā nozīmē šajos apstākļos, kad konkursam pievērsta tik liela uzmanība, konfidencialitātes ieviešana būtu pilnīgi nepieļaujama.

"Delnas" valdes priekšsēdētāja uzsvēra, ka šim birojam ir jābūt maksimāli atvērtam sabiedrībai, tas nevar būt "vēl viena Drošības policija vai Satversmes aizsardzības birojs, ko sabiedrība nevar kontrolēt". Protams, biroja darbinieku operatīvās darbības izmeklēšanas laikā var būt konfidenciālas, taču sabiedrībai ir jābūt lietas kursā, ko birojs dara, ar kādām metodēm utt.

"Cilvēkiem, kas kandidē šim amatam, jāsaprot, ka viņi kļūs par politiskas apspriešanas objektiem," piebilda Voika.

Kā ziņots, Ministru prezidents Andris Bērziņš pēc tikšanās ar Valsts prezidenti vakar paziņoja, ka nākamajam KNAB vadītāja konkursam tiks nodrošināta lielāka konfidencialitāte. Bērziņš norādīja, ka arī nākamā konkursa dalībnieku vārdus sabiedrībai būs iespēja uzzināt, taču netiks izpausts, kurš no pretendentiem ir konkursa līderis.

Premjers pauda pārliecību, ka KNAB konkurss ir specifisks un zināma konfidencialitātes pakāpe tam ir nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!