Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apzinās ēkas, kurām sasnigušā sniega dēļ draud ielūzt jumts, portālu "Delfi" informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Sintija Virse.

Veikt profilaktiskos pasākumus, lai apzinātu un pārbaudītu potenciāli bīstamās ēkas VUGD uzdevusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Glābēji apsekos ēkas, kuru jumtiem ir lielas platības, piemēram, lielveikaliem, sporta hallēm, angāriem un citiem objektiem.

Māju apsaimniekotājiem, uz kuru ēkām būs bieza sniega sega, izteiks brīdinājumu par iespējamo apdraudējumu.

"Līdz ar atkušņu perioda sākšanos, pastāv reāli draudi atsevišķu ēku jumtiem neizturēt smagā sniega svaru un iebrukt, tādējādi apdraudot gan māju iedzīvotājus, gan garāmgājējus. Mums ir jādara viss iespējamais, lai mēs pēc iespējas ātrāk apzinātu potenciāli bīstamās ēkas un veiktu pasākumus, kas šos draudus novērstu," saka Mūrniece.

Savukārt VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis uzsver: "Mūsu dienestam ir svarīgi laikus apzināt tās ēkas, kuras, iespējams, apdraud cilvēku dzīvību, brīdināt par to ēku īpašniekus, ka nepieciešams veikt savlaicīgu jumtu tīrīšanu. Šīs potenciāli bīstamās ēkas nepieciešams apzināt, lai izvairītos no traģēdijām, jo operatīvie dienesti ir tie, kuriem jānodarbojas ar to seku likvidāciju."

Lai nepieļautu nelaimes gadījums, kas var notikt, sniega smaguma dēļ ielūstot ēku jumtiem, pašvaldības ēku jumtus uzdevis kontrolēt arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka šogad ziema ir īpaši sniegota. Sniega smaguma dēļ dažās vietās jumts jau nav izturējis. Nedēļas nogalē Rīgā, nolūstot nojumei, cieta arī cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!