Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nolēmis krasi ierobežot glābšanas un tehniskās palīdzības darbus.
Šāds lēmums pieņemts, jo jau pašlaik VUGD par piegādāto degvielu ir parādā 140 000 latu, aģentūrai LETA apstiprināja Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa.

VUGD preses sekretāre Solveiga Smiltene aģentūrai LETA sacīja, ka glābēji rūpīgi izvērtēs saņemtos ziņojumus un dosies palīgā cilvēkiem tikai, ja būs apdraudēta viņu veselība un dzīvība.

Rekšņa norādīja, ka ministrija sagatavojusi grozījumus budžetā un lūgs finanšu ministriju decembrī paredzētos līdzekļus piešķirt augustā, lai nomaksātu parādsaistības.

Smiltene arī piebilda, ka degvielas trūkuma dēļ nācies atcelt visas plānotās taktiskās mācības. Šīs mācības pašlaik ļoti ir nepieciešamas, jo daudzi darbinieki pamet darbu VUGD, bet jaunajiem darbiniekiem šīs mācības ir nepieciešamas.

Šogad krasi palielinājies arī atvaļinājušos darbinieku skaits. Pērn visa gada laikā no darba VUGD aizgāja 99 cilvēki, šogad sešu mēnešu laikā darbu pametuši jau 69 cilvēki.

Finansiālo grūtību dēļ apturēts arī VUGD depo remonts, bet pašreizējo situāciju Smiltene raksturoja ar vārdu "bankrots".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!