Foto: AFI
Ceturtdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) organizē civilās aizsardzības mācības kopā ar uzņēmumu "Man-Tess" Rīgā, Tvaika ielā 7k-1.

Mācības notiks no plkst. 13:00, informēja VUGD.

Mācību scenārijs paredz, ka uzņēmuma teritorijā ir notikusi aizdegšanās vienā no naftas produktu rezervuāriem, apdraudēta arī piecstāvu administrācijas ēka un notiek uzņēmuma darbinieku evakuācija. Notikuma vietā ieradīsies vairākas VUGD autocisternas. VUGD mērķis šajās praktiskajās mācībās ir pārbaudīt SIA "Man-Tess" civilās aizsardzības plāna izpildi. Pēc mācībām analizēs un novērtēs to rezultātus.

VUGD informē tuvākās apkārtnes iedzīvotājus, ka mācības ir iepriekš plānotas, nekāds reāls ugunsgrēks neizcelsies un, redzot šajā rajonā ugunsdzēsēju tehniku un rosību uzņēmumā, kā arī dzirdot trauksmes sirēnas, nav pamata satraukumam.

Šajā dienā mācības notiks arī SIA "AGA " Valmieras GSR teritorijā, Cempu ielā 9, bet 30.jūlijā plānotas mācības Urgas pansionātā, Alojas novadā.

Šāda veida mācības ar apdraudējuma imitāciju, personāla un tehnikas iesaistīšanu rīko, lai pārbaudītu iesaistīto institūciju koordinētu rīcību atbilstoši civilās aizsardzības plānos noteiktajiem pasākumiem.

Mācību ietvaros uz objektu parasti izbrauc vairākas ugunsdzēsēju automašīnas, var tikt veikta darbinieku evakuācija, imitēta aizdegšanās vai ķīmisko vielu noplūde. Iedzīvotājiem nav pamata satraukties, redzot ugunsdzēsēju tehniku un rosību uzņēmumā, jo mācību laikā apkārtējiem un videi nekāds kaitējums netiks nodarīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!