Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien Cēsu novada Jaunpiebalgas pagastā no Gaujas izcēla bojāgājušu cilvēku, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Bojāgājušo glābēji nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā VUGD no ūdenstilpēm šogad izcēlis 82 bojāgājušos, liecina dienesta apkopotā statistika.

Naktī uz ceturtdienu VUGD saņēma informāciju, ka Mārupes novada Babītes pagastā piecstāvu dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem skan dūmu detektors un jūtama viegla dūmu smaka.

Iekļūstot ceturtā stāva dzīvoklī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka virtuvē uz plīts piededzis ēdiens. Glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku.

Pulksten četros no rīta ugunsdzēsēji devās uz Salnas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva kāpņutelpā dega atkritumi. Ugunsdzēsēji no ēkas evakuēja trīs cilvēkus.

Pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Čornajas pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums un automašīnā atrodas cilvēks.

Ugunsdzēsēji cilvēku izglāba un, izmantojot imobilizācijas dēli, no automašīnas izcēla un nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Notikuma vietā tika atvienoti automašīnu akumulatori, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!