Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Olaines novada karjerā ir ieniris cilvēks un jau vairākas minūtes nav redzams. Glābēji apsekoja ūdenstilpi, un sadarbībā ar brīvprātīgo ūdenslīdēju bojāgājušo atrada un izcēla no ūdens, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Viktorija Gribuste.

Savukārt pulksten 14.20 ugunsdzēsēji steidzās uz Ogres novada Tīnūžu pagastu, kur ceļu krustojumā bija apgāzusies baļķvedēja piekabe. Ugunsdzēsēji ar tauvas palīdzību atgāza piekabi atpakaļ uz riteņiem un pēc tam sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Septiņos vakarā VUGD devās uz Rēzeknes novada Dricānu pagastu, kur dega labības novākšanas kombains.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze, kūdra, sausā zāle, ventilācijas sistēmas filtri, dārza māja, vārti, sadzīves mantas pagrabā, četras vieglās automašīnas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 61 izsaukumu – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā divus uz meža ugunsgrēku, 30 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!