Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no ugunsnelaimēm izglābis četrus cilvēkus, portāls “Delfi” uzzināja VUGD.

Naktī pulksten 00.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 10 kvadrātmetru platībā deg viens no ēkas dzīvokļiem. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt, pirms VUGD ierašanās, saviem spēkiem evakuējās 20 cilvēki. Pulksten 1.40 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 00.38 VUGD saņēma izsaukumu uz Kārļa ielu Jelgavā, kur, kā liecināja sākotnēja informācija, dzīvojamās ēkas priekšnamā dega mēbeles. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmā stāva kāpņu telpā notiek degšana ar atklātu liesmu un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva izglāba divus cilvēkus, bet no ēkas pirmā stāva caur logu izglāba vienu cilvēku.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 11 cilvēki. Pulksten 3.36 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 40 kvadrātmetru platībā dega ēkas kāpņu telpa abos stāvos un 0,5 kvarātmetru platībā bēniņi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūdra, zaru kaudze, divi koki, siena ruļļi, elektrības transformators, frontālais iekrāvējs, garāža, pirts un saimniecības ēka, kūts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 38 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem un četri izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!