Talsu novadā, dzēšot divstāvu mājas ugunsgrēku, svētdien cietis ugunsdzēsējs glābējs, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien pulksten 14.26 VUGD saņēma izsaukumu Talsu novadā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja kopumā 300 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki.

Dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 19.50 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Dagdas novada Ezernieku pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā.

Sazinoties ar apmaldījušos personu pa mobilo tālruni un raidot VUGD autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no meža.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji Ventspilī nogādāja krastā cilvēku, kura laiva bija iepūsta Ventā, savukārt Salacgrīvas novadā tika saņemta informācija par diviem laivotājiem, kas atradās uz salas. Cilvēkiem apdraudējuma nebija un krastā palīdzēja nokļūt iedzīvotāji.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 139 izsaukumu – 52 uz ugunsgrēku dzēšanu, 65 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!