Foto: F64

Latvijā sāktas pastiprinātas ugunsdrošības pārbaudes daudzdzīvokļu mājās un jau pirmajās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) inspekcijās atklāti ugunsdrošības pārkāpumi, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Ugunsdrošības pārbaudes daudzdzīvokļu namos sāktas pēc Londonā notikušā ugunsgrēka. Kā viens no pirmajiem otrdien pārbaudīts 12 stāvu nams Mežaparkā. VUGD inspektore konstatēja, ka starp privātiem pagrabiem izvietotais dūmu detektors bija aizlīmēts , kā arī nedarbojās iekšējā ugunsdzēsības ūdensvada krāns. Nelaimes gadījumā tas apgrūtina un kavē ugunsdzēsēju darbu. Tāpat namā konstatēti vēl citi pārkāpumi, piemēram, kādā no stāviem izvietotā signalizācija nedarbojas, vēl konstatēts, ka vienā no stāviem atkritumu vada vāks aizlocīts tā, lai to nevarētu aiztaisīt.

Par konstatētajiem pārkāpumiem noformēs aktu. Saskaņā ar noteikumiem pārkāpumi jānovērš 48 stundu laikā. Par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu juridiskai personai var uzlikt arī naudassodu no 280 līdz 1400 eiro.

Ugunsdrošības pārbaudes notiks līdz 15. septembrim. Izlases kārtībā pārbaudīs dažādas ēkas visā Latvijā.

Pagastos inspektori dosies uz trīsstāvu un augstākām ēkām, lielākās pilsētās – sešus stāvus un augstākas, bet Rīgā tiek pārbaudītas 12 stāvu un augstākas mājas. Riska grupā ir vecas un siltinātas mājas. Ik gadu tieši dzīvojamajās ēkās izceļas vidēji 1400 ugunsgrēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!