Vairākās Rīgas baznīcās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atklājis ugunsdrošības pārkāpumus, portālu "Delfi" informēja VUGD Rīgas pilsētas pārvaldes vecākā inspektore Inga Vetere.
Ugunsdrošības pārbaudes veikta 46 Rīgas baznīcās.

Pārbaudēs atklāts, ka septiņas galvaspilsētas baznīcas nav nodrošinātas pat ar ugunsdzēšamie aparātiem. Kā arī ne visos objektos atbildīgās personas par ugunsdrošību ir apmācītas ugunsdrošības jomā.

Vektere skaidroja, ka daudzās baznīcās nav izstrādātas ugunsdrošības instrukcijas un rīcības plāni ugunsgrēka gadījumā.

Tikai deviņās baznīcās ir ierīkotas automātiskās ugunsgrēku atklāšanas un trauksmes iekārtas, 34 baznīcās iekārta nav ierīkota vispār un trijās baznīcas ierīkota daļēji.

VUGD pārstāve norāda, ka daudzās baznīcās nav iespējams ievietot modernas iekārtas, taču vienkārši drošības pasākumi jāveic arī baznīcām. Piemēram, ēkas bēniņu koka konstrukcijas var apstrādātas ar pretuguns aizsargvielu.

Par atklātajiem ugunsdrošības noteikumu pārkāpumiem tika noformēti administratīvie protokoli 12 amatpersonām. Vienā Rīgas baznīcā iesniegts rīkojums par elektroinstalācijas iecirkņu darbības apturēšanu un citā - iesniegts rīkojums par pagraba telpu darbības apturēšanu.

Pārbaudes baznīcās tiek veiktas katru gadu, taču gatavojoties patriarha Aleksija II vizītei veikta pastiprināta pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!