Foto: Publicitātes foto
Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori šogad devušies 9356 reidos un administratīvi sodījuši 1077 zvejas un makšķerēšanas noteikumu pārkāpējus, pavēstīja VVD.

VVD informēja, ka kopš šā gada 1.janvāra tika izņemti 7554 ūdenī nelikumīgi ievietotie zvejas rīki, tostarp 503 zivju, vēžu un nēģu murdi, 2998 zivju tīkli un citi zvejas rīki.

Par atklātajiem zvejas un makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem VVD inspektori uzlika naudas sodus 73 385 latu apmērā, kas pārskaitīti Valsts kasē, bet zaudējumu atlīdzība par 94 gadījumos nelikumīgi iegūtam zivīm sasniedza 29 434 latus.

Astoņos gadījumos pārkāpumu materiāli tika iesniegti policijā un prokuratūrā krimināllietu ierosināšanai.

Vides inspektoru galvenais uzdevums ir nodrošināt ūdenstilpēs nepieciešamo kārtību, lai netraucēti varētu norisināties dabiskā zivju resursu atjaunošanās.

VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde veica koordinācijas darbu starp valsts un sabiedriskajiem inspektoriem, robežsardzi, Krasta apsardzes dienesta un Valsts policijas darbiniekiem. Katru nedēļu notika rezultātu apkopošana un kopīgas turpmākās stratēģijas plānošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!