Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektors Vilis Avotiņš atteicies no dārgas dienesta automašīnas un lūdzis konkursā uzvarējušo uzņēmumu tās vietā iznomāt divas lētākas mašīnas vides inspektoru vajadzībām, informēja VVD Preses dienestā.
Šogad beidzas nomas termiņš Avotiņa pašlaik lietotajai "Ford" automašīnai, tādēļ Valsts kancelejas rīkotā nomas konkursa rezultātā VVD piešķirtā automašīna "Audi 6" bija paredzēta ģenerāldirektora lietošanai.

Tomēr Avotiņš lūdzis piegādes firmai izskatīt iespēju dārgā auto vietā iznomāt divas lētākas automašīnas inspektoru vajadzībām. Tas vienlaicīgi par mazāku maksu palielinātu vides speciālistu mobilitāti, kā arī ietaupītu valsts līdzekļus, norāda VVD preses dienests.

Dienesta ģenerāldirektors uzskata, ka prognozējamais nākamā gada iestādes budžets saimnieciskos izdevumus nodrošina tikai 75% apjomā un šādā situācijā nav pieļaujams tērēt lielus līdzekļus dārgu automašīnu nomai. Avotiņš neizmanto šofera pakalpojumus.

Viņš pauž pārliecību, ka gadījumā, ja VVD radīsies īslaicīga nepieciešamība pēc automašīnas reprezentācijas nolūkos, tad Vides ministrija savu iespēju robežās neatteiksies izlīdzēt.

VVD gatavo vēstuli Valsts kancelejai ar ierosinājumiem strādāt pie grozījumiem normatīvajos aktos, kuri nosaka valsts iestāžu nodrošināšanu ar auto transportu, jo pēdējā gadā izmaksas uz vienu nomas automašīnu ir strauji augušas, un tādējādi nesamērīgi liela iestādes budžeta daļa tiek tērēta tieši transporta vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!